20 July 2021

Salam AidilAdha Buat Seluruh Rakyat Malaysia 2021

 


Salam Aidiladha diucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia.

Aidiladha adalah hari kebesaran Islam yang disambut oleh umat Islam di seluruh dunia dengan penuh keinsafan dan pengertian yang besar. Kisah dan sejarah pengorbanan agung Nabi Ibrahim a.s dan anakanda Baginda Nabi Ismail a.s menjadi iktibar yang perlu sentiasa dihayati oleh seluruh umat Islam.
Aidiladha kali ini juga mengingatkan kita erti kesabaran dan berlapang dada dalam menempuh kesukaran dan dugaan hidup terutamanya pada masa penularan pandemik COVID-19 sejak lebih setahun yang lalu, ada yang kehilangan orang tersayang, berkurang atau hilang punca pendapatan dan tidak kurang juga terkesan baik daripada segi fizikal mahupun emosi.
Justeru, saya ingin mengajak tuan puan sekalian untuk tidak melupakan rakan-rakan / jiran-jiran di sekeliling yang menghadapi dugaan ini dengan memanjatkan doa kepada kita semua. Semoga Allah memberi kekuatan dan ketenangan untuk mengharungi dugaan ini.
Kita tidak boleh leka dan alpa. Sebaliknya, kita mesti terus berusaha untuk memutuskan rantaian COVID-19 dengan mematuhi segala SOP yang ditetapkan oleh kerajaan. Lindung diri, lindung semua.
Wabillahi taufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.
Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akbar, Walillahilhamd.
Wan Pulau Tioman

0 ulasan:

Post a Comment

Categories

Aktiviti dan Cuaca di Pulau Tioman Bulan February 2015 BANJIR BERCUTI KE PULAU TIOMAN Berjaya Air sambung operasi Pulau Tioman BERTENGKAR SUAMI ISTERI CARA LAWAN NAFSU CINTA SEMAKIN PUDAR DUMBA BAY RESORT FERRY SCHEDULE FOR 2015 FERRY SCHEDULE FOR 2016 FERRY SCHEDULE FOR 2017 FERRY SCHEDULE FOR 2018 GADUH MEMANJANG GATAL Januari 2015 Kampong Genting KAMPUNG GENTING KAMPUNG JUARA KAMPUNG MUKUT KAMPUNG PAYA KAMPUNG SALANG KAMPUNG TEKEK KARGO TIOMAN LELAKI GATAL Marine Park MENGGATAL MH17 Terhempas Misteri Kehilangan Warga Britain Di Tioman OPEN WATER SCUBA DIVER LICENSE PAKEJ BUDGET PULAU TIOMAN PAKEJ MURAH PULAU TIOMAN PAKEJ PULAU TIOMAN PAKEJ PULAU TIOMAN 2014 PAKEJ PULAU TIOMAN 2015 PAKEJ PULAU TIOMAN 2015 | PAKEJ PULAU TIOMAN 2016 | PAKEJ PULAU TIOMAN 2017 | | TIOMAN | PULAU TIOMAN | TIOMAN ISLAND PAKEJ PULAU TIOMAN 2015 | PAKEJ PULAU TIOMAN 2016 | PAKEJ PULAU TIOMAN 2017 | PERCUTIAN KE LANGKAWI 2014 | TIOMAN | PULAU TIOMAN | TIOMAN ISLAND PAKEJ PULAU TIOMAN 2016 PAKEJ PULAU TIOMAN MURAH 2014 PAKEJ PULAU TIOMAN SALANG PAKEJ TERBAIK PULAU TIOMAN PANUBA INN RESORT PELAKON RESORT Perayaan PERCUTIAN PULAU TIOMAN 2014 Perutusan Perutusan Tahun Baru 2015 PULAU PULAU PULAU TIOMAN PULAU TIOMAN PULAU TIOMAN MONSUN PULAU TIOMAN PAKEJ 2014 PULAU TIOMAN PAKEJ BAJET PULAU TIOMAN PAKEJ HONEYMOON PULAU-PULAU MALAYSIA RAKAMAN TV3 DI PULAU TIOMAN RAMADHAN AL-MUBARAK DARI TIOMAN ISLAND Renggis Island SEJARAH PULAU TIOMAN Snorkeling Di Pulau Tioman STAFF RESORT TANDA SEORANG LELAKI SERIUS DALAM PERCINTAAN Tanda-Tanda Lelaki Suka Anda Dalam Diam TIOMAN TIOMAN TIOMAN TIOMAN TIOMAN ISLAND TOMOK ISLAND TULAI ISLAND Tutorial collect tiket feri WAN TIOMAN WATERFALL WATERFALL KAMPUNG ASAH